Boura-vallei

Orakel van de Bouraïsche Herakles, gelegen in een grot aan de oude weg van Diakoftó naar Patras, bevatte een oud beeld van Herakles, en een tafel met bikkels die als dobbelstenen werden gegooid door de zoekende. Het antwoord op zijn vraag kon hij vervolgens aflezen op een bord, door de gegooide combinatie van bikkels op te zoeken.

Mega Spilaeo (klooster)

Het klooster Mega Spilaio, in moderne stijl herbouwd na een verwoestende brand (en de explosie van het kruitmagazijn, dat nog terug zou gaan op de onafhankelijkheidsoorlog), herbergt de wonderbare ikoon van de Panagía Megalo-spileiótissa (dat door de apostel Lucas van was zou zijn gemaakt, en in 362 door een herderinnetjes (St. Euphrosyne) in dezelfde grot zou zijn aangetroffen, waar hij nu nog wordt bewaard. Verder een klein museum met interessante religieuze parafernalia en een klein pension.

Odontotó (tandradbaan)

De  tandradbaan door de vallei van de Boura is zonder meer een aanrader voor iedereen. Neem dit baantje tot halverwege Kalavrita (zeer vroeg komen om kaartjes te bemachtigen!), stap daar uit om het klooster Mega Spilaio te bezoeken, ongeveer een uur omhoog, en wandel op de terugweg door de spectaculaire kloof weer terug naar de kust bij het dorpje Diakoftó (N.B. over het spoor!). Het stationnetje (Zachlorou) heeft een prima eetgelegenheid.

Spileo Limnon

Spilaio Limnon (Grot van de Meren) is als alle druipsteengrotten zeker de moeite waard, alhoewel de rondleiding kort is en foto’s meestal niet zijn toegestaan. Dit zijn waarschijnlijk de grotten waarin de dochters van koning Proitos zich hadden verstopt volgens Pausanias.